Endnu en flot boganmeldelse

Anmeldelse af Henrik Ljunggreen, Dansk Bjerg og Klatreklub.

“Normalt er jeg ikke meget for at læse anmeldelser, de passer som regel ikke ind i min smag, og er det noget med 5 stjerner, så kan man være sikker på at det er en fyldestgørende beskrivelse af en række begivenheder i en persons liv og sandsynligvis også på fransk.

Denne bog er ikke bare en bog om Mont Blanc’s historie, men også en personlig fortælling om oplevelser på og omkring dette bjerg på godt og ondt. Den fortæller om et ellers velbeskrevet kapitel i klatrehistorien på en ny og spændene måde med nye facetter, som gør, at selv om man kender til Mont Blanc´s historie og måske har læst en eller flere af de utallige bøger, der allerede findes, så har denne bog nogle ekstra dimensioner i baglommen.

Først og vigtigst, har bogen et meget personligt præg med forfatterens egne beretninger om ture til toppen, om venner og oplevelser, som gør at læsningen aldrig udelukkende bliver historisk fakta. Den blander historie ind i oplevelserne og på den måde bliver den ikke endnu en bog i rækken, men giver på en personlig måde, en masse viden og spændende fortællinger om Mont Blanc.

Dernæst er bogen en komplet guide til alle dem, der har lyst til at prøve kræfter med Mont Blanc. Den indeholder alle de informationer, man behøver til første forsøg, med beskrivelser af ruter, udstyr og gode råd til at bestige bjerget. ”Forslag til akklimatiserings tur ”, ”på egen hånd eller med professionel Guide” og ”træning til bjerget”, er alle emner, der berøres. Der ud over er der alle de lavpraktiske informationer som telefonnumre og mailadresser til hyttebestilling, vejr forhold, pakkelister og meget meget mere. Et must for alle der planlægger at bestige Mont Blanc.

Skøn læsning til de kolde vinteraftener, som inspiration eller planlægning til næste sommer projekt eller bare som hygge. Så en stjerne for en fyldestgørende beskrivelse af en vigtig del af bjergbestigningens historie. En stjerne for en anderledes indgangsvinkel til en bog om Mont Blanc. En stjerne for fantastiske personlige beretninger fra alperne. En stjerne for alle de side informationer man får via de små fakta-bokse og en ekstra stjerne fordi den ikke er på fransk.”

*****

Bogen MONT BLANC Vejen til toppen af Europa udkommer den 9 september. Bogen er på 277 sider i hardback udgave og koster 349,95 (vejl.) Henrik Ljunggreen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.